LÆRERKURSER

HIMMEL, HELVEDE OG DJÆVELENS LÆRLING
- med forfatter Kenneth Bøgh Andersen og teolog Søren Holst

Dato: Torsdag den 1. september kl. 13:00 -16:00
Sted: Taastrup Nykirke, Taastrup Hovedgade 34, 2630 Taastrup
Målgruppe: Lærere med klasser tilmeldt projektet Djævelens lærling har fortrinsret
Tilmeldingsfrist: 20. august 2020

Foto: Asger Simonsen

Forfatter Kenneth Bøgh Andersen er med sin serie Den store djævlekrig kommet omkring i alverdens religiøse og etiske kringelkroge. Med den hjertensgode dreng Filip Engell kommer læseren med på rundtur i et helvede, hvor alt ikke er så sort/hvidt, som man måske kunne tro.

På kurset vil Kenneth Bøgh Andersen fortælle om, hvad det er for en forestilling om himmel og helvede, der ligger til grund for universet i Djævelens lærling og de øvrige bøger i serien. Han vil komme ind på bøgernes temaer og hans brug af forskellige religiøse elementer og bibelske tekster i serien.

Teolog Søren Holst belyser dernæst, hvordan det helvede og den djævel, der er beskrevet i de bibelske skrifter, stemmer overens med senere folkelige og religiøse forestillinger.

FORUMTEATER

Dato: Tirsdag den 13. september kl. 13:00 –16:00
Sted: Johanneskirken, Skoleholmen 9, 2670 Greve
Målgruppe: Lærere med klasser tilmeldt projektet (u)tilstrækkelig har fortrinsret
Tilmeldingsfrist: 1. september

I projektet (u)tilstrækkelig anvendes øvelser fra forumteater som en gennemgående metode. I tilknytning til projektet tilbydes derfor et kursus, hvor deltagerne vil få indblik i forumteater ved at afprøve de øvelser, som eleverne skal lave i klassen.

Forumteater kan anvendes bredt inden for undervisning, da det lader eleverne undersøge en problemstilling fra mange vinkler. Eleverne kan gennem forumteater prøve ting af fremfor kun at tale om dem, prøve at være i en andens sko og lege med nye roller, replikker og adfærd.

Undervisningen varetages af Pernille Jacobsen, som er cand.mag. i æstetik og kultur og systemisk og narrativ proceskonsulent fra Dispuk. Hun har 20 års praktisk scenetræning med fokus på improvisation, forumteater og historiefortælling. Hun driver virksomheden Klodshans for viderekommende sammen med Henrik Krogh. Pernille og Henrik har udviklet alle forumteaterøvelser til projektet (u)tilstrækkelig.

KIM FUPZ AAKESON OG DE BIBELSKE FORTÆLLINGER

Dato: Torsdag den 15. september kl. 14:30 -16:30
Sted: Vejleå Kirke, Ishøj Boulevard 1, 2635 Ishøj
Målgruppe: Alle lærere
Tilmeldingsfrist: 1. september

Foto: Robin Skjoldborg

Kim Fupz Aakeson vil fortælle om sit forfatterskab og sine billedbøger, der ofte tager afsæt i bibelske fortællinger, men med den helt særlige ’Fupzske’ meddigtning. Hvad er det, der er så interessant ved disse gamle bibelfortællinger, at han skriver moderne børnelitteratur med afsæt i dem? Kim Fupz Aakeson vil også komme ind på sit arbejde med børnebibelen Barnets Bibel - bøgernes bog for børn, som udkom i 2021.

Tekster af Kim Fupz Aakeson indgår i de to undervisningsprojekter HEY – vi bygger! (1.-2 kl.) og Mellem søskende (6. kl.).

BIBELENS KRONOLOGI
- fortællekursus


 

Dato: Torsdag den 22. september kl. 14:00 -16:00
Målgruppe: Alle lærere
Sted: Magistergården, Hvidovre Kirke, Hvidovre Kirkeplads 3, 2650 Hvidovre
Tilmeldingsfrist: 1. september

Kurset giver et overblik over Bibelens kronologi. Målet er, at man lærer at placere de centrale bibelske personer i den bibelske fortælling og bliver i stand til at genfortælle hele bibelhistorien fra start til slut på 15 minutter.

Kursisterne får en kort introduktion til, hvornår de forskellige skrifter i Bibelen er blevet forfattet, og i hvilken kontekst de er skrevet i. Desuden gives inspiration til at anvende sanser og inddrage tilhørerne ved genfortællinger af udvalgte bibelfortællinger.

Kurset har workshop-karakter, hvorfor du som deltagerne skal være klar til at kaste dig ud i enkelte simple øvelser.

HJÆLP! VI SKAL TIL AFGANGSPRØVE

Dato: Onsdag den 3. maj kl. 14:00 -16:00
Sted: Magistergården, Hvidovre Kirke, Hvidovre Kirkeplads 3, 2650 Hvidovre 
Målgruppe: Lærere i kristendomskundskab
Tilmeldingsfrist: 1. maj 2023

Kurset  henvender sig til de lærere, hvor kristendomskundskab er blevet udtrukket som prøvefag. De fire temaer og pensumlisten er klaret for længst, men denne eftermiddag hjælper vi hinanden med alle de praktiske spørgsmål. Hvordan støtter vi eleverne i arbejdet med at finde velegnede kilder, hvilke muligheder er der for produkter, og hvordan er reglerne for afvikling af prøven? Og som det allervigtigste sparrer vi med hinanden i processen med at stille de gode lærerstillede spørgsmål.

Medbring egne årsplaner, oversigt over valgte temaer og pensumliste, så hjælper vi hinanden med, at denne afgangsprøve forløber bedst muligt.

Kurset afholdes af lærer Bente Vistisen fra Næstved, der gennem mange år har undervist i faget og ført elever til afgangsprøven, og lærer Majbritt Kjeldgaard Jensen fra Haslev, der underviser i kristendomskundskab i udskolingen.


Folkekirkens Skoletjeneste Vestegnen | Hvidovre Kirkeplads 3 | 2650 Hvidovre | kontakt@fs-vestegnen.dk