LÆRERKURSER

AT SYNGE MED BØRN

Dato: Onsdag 25. august kl. 14-16
Sted: Brøndby Strand kirke, Brøndby Strand Centrum 90, 2660 Brøndby Strand
Målgruppe: Lærere med klasser tilmeldt projektet har fortrinsret
Tilmeldingsfrist: 13. august 2021

Som inspiration til projektet SYNG sammen for elever i 1.-6. klasse tilbydes et lærerkursus med Stefan Teilmann Laub Nielsen, lektor ved Professionshøjskolen Absalon, tidligere musiklærer i Folkeskolen, instruktør og dirigent ved børnekorprojekter, korleder og hitmager.

På kurset er fokus på arbejdet med bl.a. at indstudere og synge (sange og) salmer med børn, herunder forskellige pædagogisk-didaktiske greb såsom tegning og grafisk notation. Derudover vil vi arbejde med forskellige stemme- og opvarmningsøvelser – og selvfølgelig synge sammen. Det handler om, at vi skal være overbevisende og troværdige – det vi i dag kalder autentiske – når vi skal synge med eleverne. Hvis vi tror på det at synge sammen og vil det, så bliver fællessangen meningsfuld for alle parter.

Kurset kræver ingen forudsætninger for at kunne synge, blot lyst til at synge!

SVÆRDETS KRAFT

Dato: Onsdag 1. september kl. 14-16
Sted: Strandmarkskirken, Strandmarksvej 38, 2650 Hvidovre.
Målgruppe: Lærere med klasser tilmeldt projektet har fortrinsret
Tilmeldingsfrist: 16. august 2021

Kurset er en introduktion til bogen Sværdets kraft ved forfatter Jan Kjær, samt en gennemgang af det undervisningsmateriale, der er tilknyttet bogen. Det er tanken, at du gennem kurset bliver godt klædt på til at gå i gang med undervisningsprojektet.

I første del af kurset fortæller Jan Kjær om, hvordan det som forfatter er at arbejde med en opgave med syv bundne historieelementer. Han gennemgår, hvordan historien er konstrueret, så den bliver gribende og relevant for eleverne, samtidig med at den formidler den ønskede information. Vi får desuden indsigt i Jan Kjærs skriveproces og tankerne bag de valg, han har truffet. Som en del af oplægget fortæller Jan Kjær om sin research-tur til Jerusalem og om de videoer, han stiller til rådighed i undervisningen.

Anden del af kurset er en grundig gennemgang af projektets undervisningsmateriale og projektets faser.

KASTER GUD MED TERNINGER?

Dato: Torsdag 23. september kl. 14-16
Sted: Magistergården, Hvidovre Kirkeplads 3, 2650 Hvidovre
Målgruppe: Lærer i fysik og kristendomskundskab i udskolingen
Tilmeldingsfrist: 1. september 2021

”Gud kaster ikke med terninger!” Sådan skrev Albert Einstein i 1926 i frustration over Niels Bohrs kvantemekanik. Einstein, der repræsenterede den klassiske fysisk, hvor alt kan forudbestemmes, hvis blot man kender begyndelsesbetingelserne, var frustreret over Bohrs påstand om, at fysikken ikke er deterministisk, da værdierne først opstår i det øjeblik, hvor man måler dem. 

Lars Occhionero, astrofysiker og museumsinspektør ved Kroppedal Museum, vil introducere os til Einsteins og Bohrs kamp om fysikkens
forståelse af virkeligheden. Derudover vil han afprøve og guide os igennem dobbeltspalteeksperimentet, der understøtter Bohrs påstand.

Kurset indeholder også en gennemgang af undervisningsprojektet Kaster Gud med terninger? - herunder en kort introduktion til Martin
Luthers og Erasmus af Rotterdams diskussion om viljen som bunden eller fri.

MONSTRE GENNEM HISTORIEN

Dato: Mandag 1. november 2021 kl 14-16
Sted: Vejleå Kirke, Ishøj Boulevard 1, 2635 Ishøj 
Målgruppe: Lærere med klasser tilmeldt projektet har fortrinsret
Tilmeldingsfrist: 15. oktober 2021

Ph.d og lektor Laura Feldt fra Religionsstudier på Syddansk Universitet vil på dette kursus give en kultur- og religionshistorisk gennemgang af monstre med tråde til nutidige monstre. Laura Feldt har i sin forskning beskæftiget sig med monstre og fantastiske væsener. Hendes forskning strækker sig lige fra det ældgamle Mesopotamien til nutidens Harry Potter.

Undervisningsmaterialet og hjemmesiden til projektet Monstre på spil vil blive præsenteret på kurset, og deltagerne får mulighed for at afprøve oplæsning med lydspor fra projektets oplæsningsbog.

HJÆLP - VI SKAL TIL AFGANGSPRØVE

Dato: Onsdag 4. maj 2022 kl. 14-16
Sted: Avedøre Kirke, Trædrejerporten 6, 2650 Hvidovre
Målgruppe: Lærere i kristendomskundskab
Tilmeldingsfrist: 1. maj 2022

Dette kursus henvender sig til de lærere, hvor kristendomskundskab er blevet udtrukket som prøvefag. De fire temaer og pensumlisten er klaret for længst, men denne eftermiddag hjælper vi hinanden med alle de praktiske spørgsmål. Hvordan støtter vi eleverne i arbejdet med at finde velegnede kilder, hvilke muligheder er der for produkter, og hvordan er reglerne for afvikling af prøven? Og som det allervigtigste sparrer vi med hinanden i processen med at stille de gode lærerstillede spørgsmål.

Medbring egne årsplaner, oversigt over valgte temaer og pensumliste, så hjælper vi hinanden med, at denne afgangsprøve forløber bedst muligt.
Kurset afholdes af lærer Bente Vistisen fra Næstved, der gennem mange år har undervist i faget og ført elever til afgangsprøven.


Folkekirkens Skoletjeneste Vestegnen | Hvidovre Kirkeplads 3 | 2650 Hvidovre | kontakt@fs-vestegnen.dk